Mannen, vrouwen, jong en oud: iedereen valt voor de charmes van Max. Onze Magirus Deutz ladderwagen uit 1957 stond na zijn diensttijd in Haarlem jarenlang uit te rusten in het brandweermuseum in Hellevoetsluis. Bij Bombascha is hij weer in actieve dienst als DJ-podium en mobiele dansgelegenheid. The Magic Magirus is te huur: van los DJ-podium tot volledig ingerichte festivallocatie met 250 m2 overkapping, licht, geluid en muziekprogrammering.

Uniek DJ-podium in 60 jaar oude ladderwagen.

DJ-podium met publieksoverkapping tot 250m2.

Complete festivallocatie voor 2.500 bezoekers.

SPECS: 3×10 tot 15×25 m / 220 V tot 2×32 A
Boeken of vragen?

Bombascha stelt u voor aan de wagen waarmee het acht jaar geleden allemaal begon. Haar naam is Ascha. Sinds ze in Nederland woont, is ze het middelpunt van gezelligheid en spektakel. Ze is een prachtige, 40 jaar oude Mercedes 408 manschappenwagen die we ophaalden bij de brandweer in een buitenwijk van Berlijn. In het originele rittenboek volgden we haar herkomst terug tot de gemeente Ascha in de deelstaat Beieren. Ascha houdt van gezelligheid, is niet bang voor een stevige fik, schreeuwt af en toe gezellig mee en zuipt iedereen onder de tafel. Onder Ascha’s vernieuwde en vergrote daktent, staan zowel de prachtige en volledig voorziene bar als de bezoekers droog. Een kleurig en goedlachs team voorziet  tot 2500 gasten van perfecte koffie, verse fruitshakes, cocktails, cider en heel veel vrolijkheid.

Perfecte koffie vanaf ongeveer 250 gasten.

Volledige bemande bar voor 2500 bezoekers.

SPECS: 12 × 8 m / 32 A / WATER
Boeken of vragen?

Dit is Arie. Deze kleine Peugeot  J7 bluswagen vond via een veiling in legermateriaal als bijvangst zijn weg naar Nederland. Daar vonden wij hem, zonder papieren, maar verder klaar voor actieve dienst bij het circus. Zoals het Fransen betaamt, vroeg hij voor een Nederlands kenteken om flink wat bureaucratisch uithoudingsvermogen. Als petit cuisine is hij gelukkig een stuk makkelijker. Arie lijkt een speelgoedautootje, maar onder zijn ruime paraplu huist een serieuze keuken. Op zeer korte termijn behoort ook voor Arie een ruime daktent tot de mogelijkheden. Vast onderdeel van het menu zijn onze verse soepen en royale gegrilde panini’s, maar ook culinair maatwerk behoort tot de mogelijkheden.

Culinair maatwerk vanaf ongeveer 100 gasten.

Verse soep en warme broodjes voor 2500 bezoekers.

SPECS: 10 × 6 m / 32 A / water
Boeken of vragen?

Wat is er nu leuker dan een bakbrommer? Een maas in de wet zorgde ervoor dat je op dit typisch Hollandse gevaarte geen helm op hoeft, en oom agent is of te jong om er iets van te begrijpen, of oud genoeg om stiekem enthousiast te worden van dit stukje nostalgie. U kunt deze rode bakbrommer regelmatig met hoge snelheid door Amsterdam zien scheuren. Maar de Piloot van Bombascha’s oud Hollandsche Poffer Bakbrommer kan ook op andere locaties zijn draai vinden. In een wolk van poedersuiker voorziet deze kleine, zeer mobiele poffertjeskraam tot ca 100 personen per uur van perfecte poffertjes. Met slechts 2 vierkante meter kunnen we aan de slag. Op gas en met prachtige koperen olielampen, dus geen stroomvoorziening nodig.

Feestelijke poffertjes vanaf ongeveer 100 porties.

Decoratieve Poffertjeskraam voor 1500 bezoekers.

SPECS: 2 × 1 m / verplaatsbaar
Boeken of vragen?

Je zou het niet zeggen, maar dit is de oudste doos die we hebben. Duitse brandweermannen klopten het plaatwerk van deze prachtige aanhanger in 1949 eigenhandig over een houten chassis. In ons derde jaar on the road bleek Ascha zo overbeladen, dat we onderweg op het internet een aanhangertje zochten: dit oudje stond op slechts 15 km van onze rustplaats op ons te wachten en is sindsdien niet meer weg te denken uit de karavaan. Als Werkzeug – ze vervoerde vroeger Duits gereedschap – heeft ze al menig avontuur op haar naam staan en wordt veelvuldig genoemd in sterke verhalen. Haar compacte, professionele geluid en huis DJ hebben voldoende potentieel voor een klein, maar heel goed dansfeest.

Sfeervolle muzikale aankleding.

Dansen tot ongeveer 250 bezoekers.

SPECS: 2 × 3 m / verplaatsbaar / 220 V
Boeken of vragen?

Gelukkig, het brandt weer. Met hout. Met kerosine. Met fakkels. Met buitenkachels. Met jongleurs,  vuurspuwers, Tea-Mobile of Parafeu; Bombascha’s vuurmannen houden je warm in koude nachten. Wat ons betreft is een dag niet compleet zonder een mooie fik. Naast een vast repertoire spelen wij vurige voorstellingen op maat die elk evenement net even hotter maken.

Mooi klein vuurtje.

Vuurshow op maat.

SPECS: 1 × 1 m tot 25 × 25 m / vuurvaste omgeving
Boeken of vragen?

Gerda is een beetje een rare. Hoewel ze graag in de spotlights staat is ze erg op zichzelf. Lange nachten breken haar soms op, en de ochtend daarop steekt ze haar norsheid dan niet onder stoelen of banken. Nors of niet, ze staat wel altijd goed op de foto. Hoe ze het doet weet niemand, en dit is slechts één van de vele geheimen die Gerda alleen met intimi deelt. En haar fotogenie lijkt besmettelijk…naast Gerda is iedereen een plaatje. Framed is een beeldende herinnering aan Bombascha’s bijzonder kleurige sfeer. Stap in een set verkleedkleren naast Gerda in de lijst, druk op de grote rode knop en check onze facebookpagina.

D.I.Y. fotoboot met kleurig decor.

Volledige verkleedpartij met setdresser.

SPECS: 1 × 1 m / 220V
Boeken of vragen?

Toen we in 2008 met het hele circus naar Portugal reden, vonden we Viktor langs de kant van de weg. Zijn toenmalige eigenaar zag dat er sprake was van liefde op het eerste gezicht, en vroeg de hoofdprijs.   Die smekende blik. Die perfect witte vacht. Onweerstaanbaar. We hebben er de hele reis droog brood voor gegeten. Sindsdien bewaakt hij trouw onze kudde. En och arme, wat heeft het lieve beest een hoop meegemaakt. Ongewenste intimiteiten, klimmende kleuters, aanvallen van levensgevaarlijke soortgenoten. En wij maar lijmen. Maar ondanks al zijn trauma’s:  deze hond doet geen vlieg kwaad. Altijd opgewekt. Viktor, de rots in het brand ding. De enige stabiele factor in ons turbulente bestaan. Fikkie. Hulde.